Προληπτικά μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Σαρωνικού για την προστασία των ακτών από την πετρελαιοκηλίδα του «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

0
372
Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης
Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Σαρωνικού για την προστασία των ακτών της περιοχής από τη θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην προμήθεια αντιρρυπαντικού ρολού θαλάσσης μήκους 1 χλμ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εφόσον απαιτηθεί για να αποτραπεί ενδεχόμενη μετακίνηση της πετρελαιοκηλίδας στις παραλίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια περιβαλλοντική καταστροφή, που δυστυχώς λαμβάνει εφιαλτικές  διαστάσεις, εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμοδίων κρατικών αρχών. Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε ήδη ό,τι είναι δυνατόν, για να προλάβουμε τις επιπτώσεις και να προστατέψουμε το πολυτιμότερο κεφάλαιο του τόπου μας, τις ακτές και τη θάλασσά μας. 

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες όσων απέτυχαν να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να διαχειριστούν και να ελέγξουν έγκαιρα την κατάσταση. 

Ζητούμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που είναι αρμόδιο για την προστασία και την απορρύπανση των ακτών, να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της ρύπανσης και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Και βεβαίως, θεωρούμε καθήκον της Πολιτείας να διεξάγει τάχιστα τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.»