Δήμος Ηρακλείου: Δραστικά μέτρα για όσους αποθέτουν μπάζα σε κοινόχρηστους χώρους

0
279

Δραστικά μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης για να περιοριστεί το φαινόμενο των ασυνείδητων που απορρίπτουν μπάζα, σκουπίδια, κλαδέματα και κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα σε ελεύθερους χώρους, δημόσιους ή και ιδιωτικούς, στα όρια του.

Ειδικά σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Φοινικιάς, τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας απομακρύνουν σε μηνιαία βάση πολλές δεκάδες κυβικά από μπάζα και άχρηστα υλικά, καθαρίζουν τους χώρους, αλλά σε χρόνο μηδέν έρχονται ξανά αντιμέτωποι με ανάλογες καταστάσεις. Για τον σκοπό αυτό, ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης Καθαριότητας και Πρασίνου Χάρης Μαμουλάκης, ζήτησε την συνδρομή της Δημοτική Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τον πολιτικό της Προϊστάμενο Μαρίνο Παττακό, αποφασίστηκε να ζητηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να τους επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες που έχουν τέτοια υλικά να μην τα απορρίπτουν οπουδήποτε, αλλά να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία στα τηλέφωνα 2813409600 & 2813409621, να ενημερώνουν για τα ογκώδη αντικείμενα και να κανονίζεται η αποκομιδή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η απόθεση απορριμμάτων και μπάζων σε μη εξουσιοδοτημένους χώρους επιφέρει πρόστιμο από την νομοθεσία, ενώ οι παρεμβάσεις καθαρισμού σε ιδιωτικούς χώρους από τις δημοτικές υπηρεσίες, χρεώνονται στον ιδιοκτήτη του κάθε οικοπέδου.