Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου καταθέτουν οι δήμοι που επλήγησαν από την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

0
342

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να καταθέσουν δήμοι που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στον Σαρωνικό από την βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ζητά να ερευνηθούν  οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρίας με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που χαρακτηρίζει το πλοίο ως μια «κινητή οικολογική βόμβα».

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Νίκος Παπανικολάου, δήλωσε πως υπάρχουν ευθύνες τόσο σε πράξεις όσο και σε παραλήψεις και τόνισε πως αύριο το πρωί κατατίθενται μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα, η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση των υπουργών Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή και Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκη, από την Κυβέρνηση, καθώς η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού υπήρξε ιδιαιτέρως καθυστερημένη. Κάτι που, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να διαφωνεί. Εν τω μεταξύ, σύγχυση προκλήθηκε με δήλωση του κ. Κουρουμπλή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε αρχικά πως η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού, για να ανασκευάσει αργότερα υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για «λογοπαίγνιο». Όπως διευκρίνησε,  «είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του».