Δήμος Βόλου: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

0
308
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το τελικό σχέδιο του «Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Βόλου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη».
Με επιφυλάξεις έδωσε τη θετική το ψήφο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργ. Πατσιαντάς, δηλώνοντας ότι το προτεινόμενο τελικό σχέδιο καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες της πόλης, καθώς η χρηματοδότηση είναι 5-6 φορές κάτω από την προμνημονιακή περίοδο.
Θετικά ψήφισε και ο κ. Μιχ. Μιτζικός, επισήμανε την ανάγκη, τα έργα να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ενώ αναφερόμενος ειδικά στο Δημοτικό Θέατρο τόνισε ότι θα έπρεπε να παρέμενε συνεδριακό κέντρο, κάτι που θα βοηθούσε στη βιωσιμότητά του και έτσι, δεν θα μετατρεπόταν το Εκθεσιακό σε Συνεδριακό Κέντρο. Ακόμη χαρακτήρισε λάθος την κατεδάφιση του κινηματογράφου «Νίκη», για 25 θέσεις στάθμευσης.
Θετικά ψήφο σε όλα τα έργα εκτός αυτών, του Κέντρου Νεότητας και της κατεδάφισης του  Κινηματογράφου «Νίκη» ψήφισε ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Φώτης Λαμπρινίδης. 
Την άποψη ότι τα έργα θα ευνοήσουν τους επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού εξέφρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, κ. Απ. Νάνος, παρατηρώντας ότι από τον σχεδιασμό απουσιάζουν έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικά, κατασκευής σχολείων, στέγασης της Πυροσβεστικής κ.α.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας χαρακτήρισε πολιτιστική βαρβαρότητα την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να κατεδαφιστεί ο τελευταίος κινηματογράφος της Ν. Ιωνίας και έκανε λόγο για «ισχυρές αντιδράσεις» που πρέπει να περιμένει η Δημοτική Αρχή. Στις επιμέρους παρατηρήσεις τους για τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους, τόνισε εξάλλου, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, ενώ για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων είπε ότι αντί να αποθαρρύνει την κυκλοφορία στο κέντρο, την προσελκύει, ενώ είναι κοστοβόρο.