Κάλεσμα αλλά και προειδοποίηση να λάβει άμεσα αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση της χερσαίας ζώνης απηύθηναν οι Ενεργοί Πολίτες Ραφήνας Πικερμίου προς τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Διατυπώνοντας σκληρό “κατηγορώ”, με ανακοίνωσή τους , οι Ενεργοί Πολίτες καταλογίζουν στη Διοίκηση του ΟΛΡ “περίεργη αναβλητικότητα” σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της περιοχής αλλά και την παρεμπόδιση των αναγκαίων πρωτοβουλιών για την ορθολογική αξιοποίηση της ζώνης προς όφελος των πολιτών

 

Ακολουθεί η Ανακοίνωση

Τουλάχιστον περίεργη η αναβλητικότητα (για πολλούς απροθυμία) της διοίκησης του ΟΛΡ να πάρει θέση για τη χρήση της χερσαίας ζώνης του λιμένα και την απόδοση του παράλιου μετώπου στους φυσικούς του δικαιούχους, τους πολίτες της πόλης.

Δυσεξήγητη και η άρνηση συμμόρφωσης ακόμη και στο έγγραφο μηνών από τον γραμματέα λιμένων που καλεί άμεσα όλες τις διοικήσεις να ορίσουν με βάση τα επικαιροποιημένα master plan τους τις αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξή τους ζώνες στο χώρο ευθύνης τους.

Τα ψέματα τελείωσαν. Το αδιανόητα στρεβλό σενάριο της παράλιας πόλης , χωρίς παραθαλάσσιο μέτωπο, τελειώνει εδώ.

Η πόλη πρέπει να επιστρέψει στα χέρια των πολιτών της και να λειτουργήσει επιτέλους επ’ωφελεία τους.

Οι Οργανισμοί Λιμένος ανά την επικράτεια, δεν είναι διαχειριστές επιχειρήσεων, με ξαπλώστρες και καφε – μπαρ, αλλά υπεύθυνοι για τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη λειτουργία των λιμένων.

Και η διοίκηση του Δημου όμως οφείλει να κινηθεί. Να πιέσει. Να απαιτήσει. Με την υποβολή συγκροτημένης πρότασης για την πόλη και τους δημότες, σκληρή και με επιχειρήματα διαπραγμάτευση και απαίτηση για υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ στο δήμο ΑΜΕΣΑ.

Το λιμάνι πρέπει και οφείλει να λειτουργήσει ομαλά, σύγχρονα, με σχεδιασμό και διεκδίκηση για τα απαραίτητα έργα υποδομής στο χώρο ευθύνης του, αλλά και στην πόλη. Και εκεί πρέπει και θα είμαστε όλοι μαζί στην ίδια πλευρά του ποταμού.

Ο δρόμος έχει χαραχτεί και είναι ένας: Ο δρόμος που χαράχτηκε στην Πατρα, στην Αλεξανδρούπολη και αλλού, με τους εκεί Οργανισμούς Λιμένος και την απόδοση από το ΤΑΙΠΕΔ του παραλιακού μετώπου και μέρους της χερσαίας ζώνης, στους φυσικούς της ιδιοκτήτες, στους πολίτες.

Δεν υπάρχει ούτε χρόνος , ούτε χώρος, για «σιωπές» ή για «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων ενθεν κακείθεν.

Είναι ώρα για έργο, κοινή δράση και αποτελεσματικότητα.

Ενεργοί Πολίτες Ραφήνας-Πικερμίου