Εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου το Αρετάκειο Δημοτικό Σχολείου, το οποίο θα υποδεχτεί τους μαθητές της ορεινής ζώνης της Ζακύνθου.

Το νέο σχολείο κατασκεύασε στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων, με προσωπικά έξοδα του Νικήτα Αρετάκη.

Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρου Κοντονή. Το παρών θα δώσουν και ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών αλλά και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο 6/θέσιο Αρετάκειο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεινής Ζώνης θα μεταφερθούν οι μαθητές από τα Σχολεία των Μαριών, των Ορθωνιών και το Βολιμών με έδρα τις Βολίμες.

Το νέο σχολείο περιέχει έξι αίθουσες διδασκαλίας με τον απαραίτητο εξοπλισμό, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών με ειδική επένδυση στους τοίχους για την εξουδετέρωση της ακτινοβολίας και την ασφάλεια των μαθητών. Εργαστήρια, βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο, αίθουσα σίτισης με κουζίνα, κυλικείο, σύγχρονοι χώροι υγιεινής, ιατρείο, τουαλέτα για ΑΜΕΑ, γραφείο συνεδριάσεων, αποθήκες, δύο κλιμακοστάσια, ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ, πλήρες σύστημα πυρανίχνευσης-πυρασφάλειας, κεντρική θέρμανση, σύστημα προστασίας και ελέγχου των προαύλιων χώρων, ειδικές κάμερες ελέγχου καθ΄ όλο το 24ωρο. Επίσης, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, πέργολες, πάρκινγκ, υπόγεια δεξαμενή νερού.