Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές για την αντιμετώπιση της διάσπαρτης ρύπανσης στην περιοχή του Σαρωνικού κόλπου που προκάλεσε η βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης.  Το δεξαμενόπλοιο, που ήταν γεμάτο με 2.570 τόνους καύσιμα, βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ ήταν αγκυροβολημένο. Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί σε παραλίες της γύρω περιοχής, καθώς υπήρξε διαρροή μέρους του πετρελαίου, αν και η μόλυνση έχει περιοριστεί καθώς πραγματοποιήθηκαν εργασίες στεγανοποίησης από συνεργείο δυτών, ενώ έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα.

Ένας ναύτης και ο Α’ μηχανοδηγός που βρίσκονταν στο πλοίο τη στιγμή του ναυαγιου περισυλλέγησαν σώοι από λάντζα και μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο «Τζάνειο», από όπου εξήλθαν καθώς είναι καλά στην υγεία τους.

Ο πλοίαρχος και ο Α’ μηχανικός συνελήφθησαν για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ διορίστηκε πραγματογνώμονας προς εξακρίβωση των αιτιών και συνθηκών του ναυτικού ατυχήματος.