Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Το πρώτο κουδούνι χτυπά για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, καθώς και 150.000 δασκάλους και καθηγητές.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν  ότι όλα είναι στη θέση τους, από τα βιβλία έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι κάνουν λόγο για 4 χιλιάδες κενές θέσεις.

 

Για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο κ. Γαβρόγλου θα παραστεί στο δημοτικό σχολείο Πέρδικας, στην Αίγινα.

«Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στο πιο ορεινό χωριό και στο πιο απομακρυσμένο νησί, το κουδούνι χτύπησε στην ώρα του για όλα τα παιδιά.
Η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, η εμβάθυνση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου και η έξοδος από την κρίση, μας κάνουν να αισιοδοξούμε.
Με τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους και τα σχολειά μας χωρίς σοβαρά προβλήματα. Εύχομαι σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά»,
αναφέρει με μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να παραστεί στον αγιασμό σχολείου στο Μενίδι, όπου στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς είχε χάσει τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα ένας μικρός μαθητής. Ωστόσο, η επίσκεψη αναβλήθηκε λόγω προσωπικού προβλήματος.