Ο χώρος του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης γεμίζει με μουσική στη συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την ΔΕΗ Α.Ε., την Παρασκευή 15η Σεπτεμβρίου.

Η μεγάλη συναυλία της Χορωδίας της ΔΕΗ – ΔΕΔΗΕ στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής προσπάθειας για τη σταδιακή αποκατάσταση του μοναδικού αυτού ιστορικού μνημείου και την προαγωγή και ανάδειξή του ως πολιτιστικού χώρου μεγάλης σημασίας. Πρόκειται, άλλωστε, για το μεγαλύτερο θέατρο του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου, στην πόλη-κέντρο των αρχαίων Αρκάδων.

Η συγκεκριμένη συναυλία, πέρα από τη σπουδαιότητά της ως καλλιτεχνικό γεγονός, έχει και ιδιαίτερη σημειολογική διάσταση γιατί τονίζει και επιβεβαιώνει την καίρια συμβολή της ΔΕΗ Α.Ε. στην μεγάλη και επίπονη προσπάθεια του Δήμου Μεγαλόπολης να επαναφέρει το Αρχαίο Θέατρο της Μεγάλης Πόλεως των Αρκάδων σε κατάσταση ζωντανού χώρου παραγωγής πολιτισμού, σε συνεργασία βέβαια πάντοτε και με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.