Τροποποίηση του νόμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προανήγγειλε από τα Γιάννενα ο Γ. Τσιρώνης

0
347

Τροποποίηση του νόμου  για τη διαχείριση των αδέσποτων  ζώων αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο ανακοίνωσε από τα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμών, Γ.  Τσιρώνη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον δήμαρχο της πόλης  Θ. Μπέγκα με βασικό θέμα συζήτησης τα αδέσποτα.

Ανάμεσα στις προωθούμενες αλλαγές θα είναι και η πρόβλεψη πόρων για τους δήμους, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να κατατεθεί το πλήρες νομοσχέδιο για το θέμα.

«Ο νόμος που υπάρχει φτιάχτηκε με διάθεση να βοηθήσει αλλά έχει αρκετά κενά, δεν δίνει πόρους στην αυτοδιοίκηση η οποία καλείται να διαχειριστεί το θέμα, δεν έχει αναφορές στον τρόπο περισυλλογής είτε ζωντανών είτε νεκρών ζώων, καθορίζει αλλού υψηλά κι αλλού καθόλου πρόστιμα και γενικά χρειάζεται αλλαγές. Είμαστε εδώ και συνομιλήσαμε μεταξύ άλλων και με την ΚΕΔΕ για να κάνουμε τις αλλαγές αυτές», τόνισε ο κ. Τσιρώνης σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης.

Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας από την πλευρά του σημείωσε πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο υπουργός στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος με τα αδέσποτα ήταν ενδιαφέρουσες ζήτησε όμως παράλληλα να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την άμβλυνση του προβλήματος το οποίο είναι έντονο, όχι μόνο στα Γιάννινα αλλά και σε όλη τη χώρα.