Μια προσωρινή λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τα απορρίμματα που έχει παρατηρηθεί στα νησιά του Αργοσαρωνικού, αποφάσισε να πάρει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους η μεταφορά των απορριμματων μέσω των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων.

Αναλυτικότερα, στην απόφαση που υπέγραψε έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο, διευκρινίζεται ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων απορριμμάτων και απορριμματοφόρων οχημάτων, με δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, θα συνεχιστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, μέχρι να βρεθεί συνολική λύση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο διοικητής της δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένης Μπακόπουλος.

Το πρόβλημα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, και ιδιαίτερα στην Αίγινα και το Αγκίστρι, ήταν ιδιαίτερα έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς στην περίοδο τουριστικής αιχμής δεν γίνεται σε κανονικούς ρυθμούς η μεταφορά των απορριμματοφόρων με πλοία προς το λιμάνι του Πειραιά για να φτάσουν στο ΧΥΤΑ Φυλής. Μάλιστα, η κατάσταση στην Αίγινα τέθηκε εκτός ελέγχου, με τη δημοτική αρχή να ζητά την βοήθεια των γειτονικών δήμων της Αττικής προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις στοίβες σκουπιδιών που είχαν κατακλύσει τους δρόμους του νησιού.