Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών
Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών

To αίτημα του για αναστολή της απόφασης για κατάργηση του Δημοτικού σχολείου Μύλων Άργους Μυκηνών διατύπωσε με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου ο Δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Ο δήμαρχος αναφέρει :

«Κ. Υπουργέ,

Όπως σας ενημερώσαμε με το υπ’ αρ. πρ. 12650/31 -5 – 2017 έγγραφό μας, με το ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών της 19-7-2017 Μυκηνών αλλά και με την υπ’ αρ. 397/2016 απόφαση του Δ.Σ. μας σε απάντηση του επί του υπ’ αριθ. πρωτ.: 6718/29-11-2016 εγγράφου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας με θέμα: «Προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων Π.Ε. για το σχολικό έτος 2017 – 2018», ο δήμος Άργους Μυκηνών διαφωνεί και αντιτίθεται στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Μύλων. Αντίθετα ο δήμος Άργους Μυκηνών αποφάσισε τη διατήρηση του δημοτικού σχολείου Μύλων και την ενίσχυση του με κάθε τρόπο.

Όπως σας αναφέραμε το δημοτικό σχολείο Μύλων είναι ιστορικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στην έδρα του πρώην (Καποδιστριακού) δήμου Λέρνας. Σε ένα χωριό με μεγάλη ιστορία και παράδοση, γνωστό και από τη μυθολογία, όπου αποτελεί δυναμικό οικισμό του δήμου μας με μεγάλο τουρισμό και ανοδικές τάσεις κατοίκησης.