Ξεκίνησε η νέα χρονιά στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Σαρωνικού

0
404

Με την κάλυψη των αιτήσεων για νήπια και για βρέφη (μέσω ΕΣΠΑ), σε ποσοστό 100% ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό η λειτουργία των έξι παιδικών σταθμών  του δήμου Σαρωνικού, παρόντος του δήμαρχου Γιώργου Σωφρόνη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί «παρά τη στενότητα πόρων, καλύφθηκε το σύνολο των αναγκών και η χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».

Ο κ. Σωφρόνης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε σειρά παροχών «προσιτών και ποιοτικών επιλογών φροντίδας» για τα παιδιά. Υπογράμμισε ότι φέτος οι  παιδικοί σταθμοί κάλυψαν όλες τις αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, ότι σύντομα ολοκληρώνεται ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στον Κουβαρά και ότι φέτος, θα λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα για 25 βρέφη, με επιδότηση από το ΕΣΠΑ, σε δύο σταθμούς (Καλύβια και  Ανάβυσσο).

Για την ενίσχυση της ψυχαγωγίας και της ασφάλειας των παιδιών, ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν εργασίες βαφής στους Παιδικούς Σταθμούς Λαγονησίου και  Καλυβίων, ενώ επισκευάζεται η παιδική χαρά στον Παιδικό Σταθμό Καλυβίων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το παιδί και την οικογένεια, όπως ανέφερε, σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, σχεδιάζονται δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, με προγράμματα όπως η κατασκευή και η συντήρηση οργανωμένου λαχανόκηπου, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί και στην προώθηση της ισορροπημένης διατροφής. Στο ζήτημα αυτό, πέραν των ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων, προγραμματίζεται και η αύξηση της αναλογίας φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή διατροφή των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.