Προσφυγή ετοιμάζει ο Δ. Θεσσαλονίκης μετά το «στοπ» της Απ. Διοίκησης για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζόδρομους

0
357
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Φρένο» έβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στην απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να επιτρέψει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον άξονα του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας, καθώς και την αξιοποίηση των γυάλινων περιπτέρων-αναψυκτηρίων στη Νέα Παραλία.

Οι δύο κανονιστικές αποφάσεις για τα συγκεκριμένα θέματα είχαν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από δύο μήνες, κατά πλειοψηφία εν μέσω αντιδράσεων τόσο από μέλη της αντιπολίτευσης όσο και από στελέχη της διοικούσας παράταξης.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε τις δύο αποφάσεις, καθώς οι αποφάσεις θα έπρεπε να έχουν παρθεί με απόλυτη πλειοψηφία.

Στο άκουσμα της απορριπτικής απόφασης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε πως σχεδιάζει να προσφύγει στα αρμόδια όργανα.

«Διαφωνούμε με το σκεπτικό των αποφάσεων, το οποίο δεν εστιάζει στην ουσία, αλλά στη διαδικασία και θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογραμμίζεται,  «προκαλεί ερωτηματικά η βιασύνη με την οποία ορισμένοι άρχισαν να επιχαίρουν για δύο αποφάσεις που βάζουν προσκόμματα στην επίλυση δύο ζητημάτων ουσίας, που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και εν γένει στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης».

Αντίθετα, από την αντιπολίτευση του Δήμου εκφράζεται κριτική για προχειρότητα και ανικανότητα της πλευράς της πλειοψηφίας.