Γιάννενα: Ικανοποίηση στον Δήμο για την επίλυση του ζητήματος της εγκατάστασης καυσίμων στο αεροδρόμιο

0
352

«Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ασχολείται με την καθημερινότητα πρέπει όμως να έχει οραματικούς και στρατηγικούς στόχους για την ανάπτυξης του τόπου. Από την πρώτη στιγμή το θέμα της πλήρους αναβάθμισης του αεροδρομίου ήταν για εμάς ένα πολιτικό ζήτημα πρώτης προτεραιότητας το οποίο, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία».

Αυτό τόνισε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε  με αφορμή την επίλυση του ζητήματος των εγκαταστάσεων καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου να διεκδικήσουν συνολικά την αναβάθμιση του αεροδρομίου τονίζοντας πως οι προσπάθειες αυτές έφεραν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Πλέον η επιχειρησιακή ετοιμότητα του αεροδρομίου είναι δεδομένη και τα Γιάννενα θα γεμίσουν το επόμενο καλοκαίρι με πτήσεις τσάρτερ και όχι μόνο. Από την πρώτη στιγμή θεωρούσαμε ότι οι δύο οδικοί άξονες και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρέπει να συμπληρωθούν από ένα σύγχρονο αεροδρόμιο ώστε οι υποδομές μεταφορών στην Ήπειρο να είναι ολοκληρωμένες», σημείωσε ο κ. Μπέγκας για να καταλήξει:

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε επίσης ότι εκτός από το θέμα του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό  ζήτησε να ολοκληρωθεί και να υπογραφεί το ΠΔ για τη Λίμνη, έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της επέκτασης του βιολογικού,  μεταφέροντας τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τόνισε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του έργου. Τέλος  και σε ότι αφορά το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά της Ιόνιας οδού ο κ. Μπέγκας εξήγησε τη σημασία που έχει για την περιοχή και όχι μόνο η ολοκλήρωσή της, ενώ παράλληλα ζήτησε να εξεταστεί τόσο η βελτίωση του κόμβου εισόδου της πόλης από Ιόνια και Εγνατία όσο και η πιθανότητα κατασκευής και μιας δεύτερης εισόδου