Μ. Βορίδης: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση με την ΠΟΕ – ΟΤΑ

0
260

Κριτική πάνω στους όρους της συλλογική σύμβαση που υπέγραψε το υπουργείο Εσωτερικών με την ΠΟΕ ΟΤΑ, αναφορικά με τα μειωμένα ωράρια ορισμένων κατηγοριών υπαλλήλων των Δήμων ασκεί ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης με δήλωσή του με τίτλο «Ρουσφέτια για τους λίγους κολλητούς, φτωχοποίηση για τους πολλούς», εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μειώνουν το ωράριο από 8 σε 6,5 ώρες για όλους όσοι δεν εργάζονται στα γραφεία».

«Η κοινωνία έχει τεράστιες ανάγκες σε γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς.  Αντί για αυτό, η Κυβέρνηση σπαταλά χρήματα είτε για αχρείαστες προσλήψεις στους Δήμους, είτε για υπερωριακή δήθεν απασχόληση των νυν εργαζομένων σε αυτούς.  Και αυτά γιατί μειώνουν το ωράριο από 8 σε 6,5 ώρες για όλους όσοι δεν εργάζονται στα γραφεία.

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδίδεται διαρκώς σε πελατειακές παρεμβάσεις για συγκεκριμένες ομάδες υπαλλήλων.  Γιατί ψάχνει, κακήν κακώς, να μαζέψει ψήφους με μικροκομματικές μεθοδεύσεις που  τραυματίζουν και τη λειτουργία των Ο.Τ.Α.  Ρουσφέτια για τους λίγους κολλητούς, φτωχοποίηση για τους πολλούς, δίχως αύριο για τη χώρα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βορίδης.