Μια ξεχωριστή συναυλία στο αρχαίο θεάτρο Θορικού, συνδιοργανώνουν στις 8/9 για τρίτη διαδοχική χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, στο πλαίσιο της ανάδειξης και αξιοποίησης του χώρου.

Πρόκειται για την  εκδήλωση με τίτλο «Το Δέντρο F.G. Lorca» με τον συνθέτη και κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, το κουαρτέτο εγχόρδων L’ anima (Στέλλα Τσάνη – βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο – βιολί, Ηλίας Σδούκος – βιόλα, Λευκή Κολοβού – βιολοντσέλλο) και κόντρα μπάσο (Σουέλα Σέχου), και τη φιλική συμμετοχή της σπουδαίας ερμηνεύτριας Καλλιόπης Βέττα και της Ανδρικής Χορωδίας Λαυρίου υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση.

Την Παρασκευή στις 6:00 μ.μ., στον όμορφο χώρο του Αρχαίου  Θέατρο σε μια  ατμοσφαιρική μουσική παράσταση το κοινό (με ελεύθερη είσοδο) θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή, Γιάννη Γλέζο και άλλους συνθέτες. Συγκεκριμένα ολόκληρο το έργο «Romancero Gitano» σε μουσική Θεοδωράκη, τραγούδια από τον κύκλο «Αχ, έρωτα!» σε μουσική του  Λεοντή, δύο έργα σε μουσική του ίδιου του Λόρκα, καθώς και σε πρώτη εκτέλεση το ομώνυμο έργο «El árbol llamado Federico García Lorca» σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.