Δήμος Χανίων: Αλλαγές στο ΔΣ της ΔΕΔΙΣΑ

0
270

Σε αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων προχώρησε ο Δήμος Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, νέος πρόεδρος της Επιχείρησης αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παινεσάκης, αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Μανώλης Ανδρεάδης και διευθύνων σύμβουλος, ο Γιάννης Κουτράκης.

Ο μέχρι και σήμερα πρόεδρος, δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, παραμένει στο ΔΣ με την ιδιότητα του μέλους.
Ανακοινώνοντας τις αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν σημαντικές, όπως είπε, παθογένειες του παρελθόντος, σε μια εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων του Νομού.

Πρόκειται, όπως είπε, για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων καλής συνεργασίας με τον Δήμο και τις δημοτικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις, το νοικοκύρεμα στα οικονομικά και την τακτοποίηση των εκκρεμών οικονομικών θεμάτων που ταλάνιζαν την επιχείρηση και τους πλεονασματικούς ισολογισμούς.
«Κατορθώσαμε με τις ενέργειές μας να επιτύχουμε απαλλαγή παρεχομένων υπηρεσιών από ΦΠΑ και μόνο ο Δήμος Χανίων να εξοικονομήσει 6.000 ευρώ κατ΄ έτος» τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα, όπως είπε, «ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο έργο της δημιουργίας νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής. Καταφέραμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα 417.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης».

Επισήμανε επίσης, ότι έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία του νέου ΧΥΤΑ με την κατάθεση πλήρους φακέλου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ ήδη υπάρχει και η διαβεβαίωση από πλευράς του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη, όως είπε ο δήμαρχος, ότι το έργο, ύψους 14 εκατ. ευρώ, θα ενταχθεί αρχές φθινοπώρου.