Νέα Φιλαδέλφεια: Διαβούλευση για την υπογειοποίηση μέρους της Πατ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του γηπέδου της ΑΕΚ

0
622

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ξεκινά διαδικασία διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της Πατριάρχου Κων/νου στη Νέα Φιλαδέλφεια» με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για ένα μείζον συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό έργο, που τροποποιεί την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και αλλάζει τη φυσιογνωμία του προσφυγικού οικισμού και της λειτουργίας του κέντρου της πόλης, αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Ο Δήμος έστειλε αίτημα παράτασης θεωρώντας ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθεί τεκμηριωμένα τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και η τοπική κοινωνία για τις νέες συνθήκες που θα επέλθουν και για τις επιπτώσεις του έργου, καθώς όπως αναφέρει «τέσσερα χρόνια μετά την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου, επιλέχθηκε ο Αύγουστος ως περίοδος γνωμοδότησης, όταν δηλαδή τα αρμόδια όργανα δεν συνεδριάζουν».

Το επόμενο διάστημα, αναφέρει ο δήμος, θα συνεδριάσουν τα τοπικά συμβούλια, η επιτροπή διαβούλευσης, η επιτροπή ποιότητας ζωής και κατόπιν το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διατυπωθεί η γνώμη του Δήμου.

 

Για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, η Μελέτη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.