Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Πολιτιστικές εκδηλώσεις και τον Σεπτέμβριο

0
1227

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και την Κοινωφελή Επιχείρηση, συνεχίζει την παράδοση διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε φθινόπωρο και στις δύο δημοτικές ενότητες, στον Ταύρο από 8-10 Σεπτεμβρίου και στο Μοσχάτο από 15-16 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των συναυλιών ξεκινάει στον Ταύρο, με τρεις σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, στην πλ. Αγίου Γεωργίου, στις 8.30 μ.μ.. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  συναυλία λαϊκής και δημοτικής μουσικής με το συγκρότημα του Θωμά Κατοπόδη και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, οι θεατές θα απολαύσουν μουσική παράσταση αφιέρωμα στην Μικρασιατική καταστροφή  με τον Πασχάλη Τόνιο και το μουσικό σχήμα «Ανατολικά της Δύσης» με τη συμμετοχή της Δήμητρας Μπολούζη. 

Η εκδήλωση που δεσπόζει είναι το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός της συναυλίας προς τιμή του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, στην Πλ. Αγ. Γεωργίου στον Ταύρο. Στη μοναδική αυτή εκδήλωση συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ θα συμπράξουν οι τραγουδιστές  Πέγκυ Ζήνα, Άκης Δείξιμος και η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου.

Οι συναυλίες θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα στο Μοσχάτο, στην πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου ( έναντι Δημαρχείου), την Παρασκευή 15/9 με το μοντέρνο συγκρότημα των Ησαΐα Ματιάμπια- Μύρωνα Στρατή και το Σάββατο 16/9  με τη συναυλία του  Γεράσιμου Ανδρεάτου και της Ιουλίας Καραπατάκη.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα ενόψει της λειτουργίας τριών νέων κοινωνικών δομών του Δήμου μας (Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Συσσίτιο). Τις ημέρες των εκδηλώσεων, αντί εισιτηρίου,  οι θεατές προσφέρουν φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.