Τo Φεστιβάλ Δράμας διεκδικεί πόρους από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Black Sea

0
338

Το Φεστιβάλ Δράμας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.), ως επικεφαλής εταίρος ανταγωνιστικού σχήματος από Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία και Αρμενία, υπέβαλαν πρόταση για την χρηματοδότηση Δράσης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Black Sea.

Η συγκεκριμένη Δράση αφορά την δημιουργία εικονικής θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού και πολιτισμού στη Μαύρη Θάλασσα συνολικού προϋπολογισμού 1.036.492.80 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ Δράμας στην πρόταση ανέρχεται στο ποσό των 223.115,20 ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ε.Π.ΑΝ. κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, η οποία κινείται εντός  του στρατηγικού σχεδιασμού του Δικτύου και ταυτόχρονα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών για το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την επισφράγιση της καλής συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του Δ.Ε.Π.ΑΝ. και του Προέδρου Φεστιβάλ Δράμας κ. Ανέστη Τερζή.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δ.Ε.Π.ΑΝ., στο οποίο Πρόεδρος είναι ο κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος, Δήμαρχος Δράμας, εγκρίθηκε ποσό χρηματοδότησης 15.000 ευρώ για το Φεστιβάλ Δράμας από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας άριστης συνεργασίας μεταξύ του ΔΕΠΑΝ και του Φεστιβάλ Δράμας για τη χρηματοδότηση αφιερώματος ενότητας ταινιών μικρού μήκους για την προβολή της δράσης «Νέοι & εργασία, γυναίκες & εργασία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού που υλοποιεί ο συγκεκριμένος φορέας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ε.Π.ΑΝ. κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη που αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών τόσο του Δικτύου όσο και του Προέδρου του Φεστιβάλ Δράμας κ. Τερζή Ανέστη για την εξασφάλιση πόρων προώθησης του Φεστιβάλ. Στην συνέχεια συνεχάρη το προσωπικό του ΔΕΠΑΝ και του Φεστιβάλ Δράμας για την άριστη συνεργασία τους, ευχόμενος αντίστοιχες πρωτοβουλίες και επιτυχίες στο μέλλον.