Λάρισα: Σε νέο κατάλληλο χώρο θα μεταστεγαστεί το ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο παιδιών με ΔΑΔ

0
333

Στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο πρόκειται να μεταστεγαστεί, το επόμενο διάστημα, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ).

Το νέο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο ΔΑΔ, θα στεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα του 12ου Λυκείου στη συνοικία Πυροβολικά και ειδικότερα στις ανακαινισμένες αίθουσες του παλιού Αθλητικού Γυμνάσιου. Οι εργασίες εντείνονται για τη διαμόρφωση της εισόδου και του αύλειου χώρου.

Τονίζεται ότι η προσπάθεια για τη μεταστέγαση του σχολείου ΔΑΔ, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής. Ωστόσο χρειάστηκε αρκετός χρόνος και συνεχείς προσπάθειες για τη αντιμετώπιση προβλημάτων της γραφειοκρατίας και της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Ο δήμαρχος, σήμερα με επίσκεψή του ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών συναντήθηκε με τις διευθύντριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου και συζήτησαν για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, με στόχο την έγκαιρη μεταστέγαση του σχολείου, ει δυνατόν και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.