Πειραιάς: Οι χώροι πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου αναβαθμίζονται λειτουργικά και αισθητικά

0
540

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Πειραιά, μετά τις εργασίες επισκευών συντήρησης και ανακαίνισης που υλοποίησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου να είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν πολιτιστικές δράσεις.

Ειδικότερα:

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε επισκευή της σκηνής, των θεωρείων και των καθισμάτων, συντήρηση του κλιματισμού, των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενώ αγοράστηκε καινούρια κονσόλα φωτισμού.

Στο Βεάκειο Θέατρο υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης της σκηνής, αγοράστηκε νέος τάπητας για τις ανάγκες των παραστάσεων, το θέατρο βάφτηκε και επισκευάστηκαν τα καμαρίνια και οι τουαλέτες.

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» αγοράστηκε σύστημα κλιματισμού και επισκευάστηκε το υπάρχον, ενώ τοποθετήθηκαν αυτόματες αντιπλημμυρικές αντλίες στο υπόγειο του Πολυχώρου, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τη συσσώρευση υδάτων στο υπόγειο.

Στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε επισκευή και συντήρηση του χώρου καθώς και γενικός καθαρισμός.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Πειραιά, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν ως προορισμό πολιτισμού τον Πειραιά. Ως Ο.Π.Α.Ν., δεν θα μπορούσαμε να μην εστιάσουμε σε εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης και επισκευών στους πολιτιστικούς χώρους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να στηρίξουν γι ακόμα μια χρονιά σε αισθητικό και λειτουργικό επίπεδο εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη που είναι δίπλα μας και στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Ο.Π.Α.Ν., τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ταταρόπουλο καθώς και τους εργαζόμενους του Οργανισμού που συνέβαλαν καταλυτικά στην ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης των πολιτιστικών χώρων στον Πειραιά».

Σημαντικές όμως ήταν και οι παρεμβάσεις της ΟΠΑΝ σε αθλητικούς χώρους του δήμου. Στόχος των εκτεταμένων εργασιών είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, η εξοικονόμηση πόρων και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Συγκεκριμένα:
Στο Δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος», εκτός από τον καθαρισμό της πισίνας και την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων, τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα στα ντους των αποδυτηρίων για εξοικονόμηση νερού, μειώνοντας τa λειτουργικά έξοδα ύδρευσης κατά 50%. Επισκευάστηκαν οι ειδικές κουβέρτες που θερμαίνουν την πισίνα, εξοικονομώντας φυσικό αέριο κατά 30%. Επιπλέον αντικαταστάθηκαν και επισκευάστηκαν οι αντλίες ελέγχου και καθαρισμού της πισίνας στο κεντρικό λεβητοστάσιο.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», επισκευάστηκε το παρκέ, τοποθετήθηκαν νέοι πάγκοι, βάφτηκαν οι χώροι του γυμναστηρίου, τοποθετήθηκε νέος τάπητας περιμετρικά του γηπέδου και επισκευάστηκαν οι τουαλέτες, τα αποδυτήρια και το λεβητοστάσιο.
Στο Κλειστό Γήπεδο Καμινίων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο παρκέ στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες, γενικός καθαρισμός, ενώ βάφτηκαν οι χώροι του γυμναστηρίου και πραγματοποιήθηκαν εργασίες μόνωσης στην οροφή του γηπέδου.
Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η συντήρηση της πισίνας. Υπενθυμίζεται ότι η πισίνα λειτούργησε μετά από 16 χρόνια για παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στα 5 δημοτικά γυμναστήρια της πόλης, επισκευάστηκαν τα όργανα γυμναστικής και οι σιδεροκατασκευές, τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σε κάποια από αυτά μονάδες ψύξης και θέρμανσης, ενώ οι χώροι των γυμναστηρίων βάφτηκαν και εξοπλίστηκαν με γραφεία και καινούριο αθλητικό υλικό.

Στα ανοιχτά δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ στην πλαζ Βοτσαλάκια, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευών.

Εργασίες συντήρησης και επισκευών πραγματοποιήθηκαν και στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου καθώς και σε όλες τις αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις.

«Οι εκτεταμένες εργασίες επισκευών και συντήρησης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε αθλητικούς χώρους της πόλης μας ήταν απολύτως αναγκαίες, προκειμένου οι δημότες μας να αθλούνται σε κατάλληλες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Μια ακόμη παράμετρος είναι ότι με τις εργασίες ανακαίνισης, στο Δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος» μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος και εξασφαλίζουμε πόρους για περαιτέρω ενίσχυση των αθλητικών μας υποδομών. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των εργασιών, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία και στους δημότες μας, να αθλούνται σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς αθλητικές υποδομές. Παράλληλα, δίνεται και σε εμάς μεγαλύτερη ώθηση να διοργανώσουμε περισσότερα αθλητικά δρώμενα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την αμέριστη στήριξή του, τους συναδέλφους Αντιδημάρχους που όταν χρειάστηκε η συνδρομή υπηρεσιών του Δήμου ανταποκρίθηκαν άμεσα. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Ο.Π.Α.Ν., οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών χώρων του Πειραιά» δήλωσε η κ. Αντωνάκου.