Υπ. Οικονομίας: Αίτημα στην ΕΕ για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανακατασκευή ζημιών στη Λέσβο

0
409
Βρίσα Λέσβου
Η Βρίσα Λέσβου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017

Αίτημα για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό των 6,3 Rπου έπληξε τη Λέσβο στις 12 Ιουνίου κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης αναμένεται να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές, όπως σχολεία, δημοτικά κτίρια, οδικά δίκτυα αλλά και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης μετά την υποβολή του αιτήματος δήλωσε σχετικά:

«Σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Λέσβου και κινητοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων. Μετά την ενδελεχή καταγραφή των ζημιών και την εκτίμηση του κόστους τους υποβάλλουμε σήμερα το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ ώστε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους – πέρα από τους εθνικούς που έχουμε ήδη δεσμεύσει – για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας (εθνικούς και ευρωπαϊκούς) προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός και να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό, η κανονικότητα στο νησί της Λέσβου».