Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Αλλάζει πλήρως η εικόνα των σχολείων της Νεάπολης

0
515

Ένα διευρυμένο πρόγραμμα ουσιαστικών τεχνικών παρεμβάσεων που αλλάζουν πλήρως την εικόνα των σχολείων της Δ.Ε. Νεάπολης υλοποιείται από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Το πρόγραμμα φθάνει στην ολοκλήρωσή του αφορά σε 15 συνολικά σχολικά συγκροτήματα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια), με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα δυο εκατ. ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο, σύμφωνα με την Δήμο.

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε να υλοποιείται με το κλείσιμο των σχολείων για τη θερινή περίοδο, περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες, επισκευές, ανακατασκευές, μηχανολογικές και στεγανοποιητικές εργασίες, μονώσεις και νέες επικεραμώσεις, καθαιρέσεις επιχρισμάτων και κατασκευή νέων, αποκατάσταση τοιχίων περίφραξης, τοίχους αντιστήριξης και κιγκλιδώματα, ξυλουργικές και μεταλλουργικές εργασίες, ελαιοχρωματισμούς, καθώς και διάφορες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου, όλα με σύγχρονα ποιοτικά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

Το μεγαλύτερο εύρος παρεμβάσεων υλοποιείται στα 3ο-5ο Δημοτικά Σχολεία Νεάπολης, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τις 700.000 ευρώ. Εκεί οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο εντός του κτιρίου, όπου όλα αλλάζουν, όσο και στον αύλειο χώρο, όπου έγινε η επίστρωση της υποδομής για την ανακατασκευή της αυλής σύμφωνα με τους σύγχρονους εκπαιδευτικούς όρους.

Η υποστήριξη και στήριξη των μαθητών έρχεται να επεκταθεί με τη διάνοιξη της οδού Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή Στρεμπενιώτη, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή πρόσβασή τους στα παρακείμενα 4ο- 5ο Γυμνάσια Νεάπολης και 8ο-10ο-11ο Νηπιαγωγεία Νεάπολης.