Με τον Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, Δ. Στανίτσας

0
264

Οι ανάγκες του δήμου Ιθάκης σε επιστημονικό προσωπικό και η υλοποίηση έργων που θα επιτρέψουν την ομαλή τροφοδοσία των κατοίκων και των επισκεπτών της Ιθάκης με πόσιμο νερό ήταν τα θέματα της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Ιθάκης Δ. Στανίτσα.

Στα αιτήματα του δήμου συμπεριλαμβάνονται η επισκευή της κεντρικής δεξαμενής στην πρωτεύουσα Βαθύ, η κατασκευή μιας δεύτερης δεξαμενής για το βόρειο τμήμα του νησιού, η επιδιόρθωση του δικτύου ύδρευσης, η απόκτηση μίας πέμπτης μονάδας αφαλάτωσης, αλλά και η εγκατάσταση μονάδας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να συνδράμει τον δήμο σε αυτή την προσπάθεια εξαντλώντας τις δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης, καθώς εκτίμησε ότι τα προγραμματιζόμενα έργα μπορούν να επιδράσουν ιδιαίτερα θετικά στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Ιθάκης, αλλά και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας στο νησί.