Περιφέρεια Κρήτης: Ξεκινά η αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2016 στο νομό Ρεθύμνης

0
297
Στ. Αρναουτάκης. Περιφερειάρχης Κρήτης

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου 2016 στο Ρέθυμνο, καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από την πυρκαγιά  σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, «με την εν λόγω απόφαση, το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια, από την πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου 2016 που έπληξε τις Τοπικές Κοινότητες Μελάμπων και Σακτουρίων της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης του Δήμου Αγίου Βασιλείου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ι.Κονιάρη 43 και  Λ.Κατσώνη, τηλ 2108704708.

Η απόφαση αφορά τους πολίτες των οποίων τα κτίρια και οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τη συγκεκριμένη πυρκαγιά και τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί, ύστερα από αίτησή τους από τις επιτροπές που όρισε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να προχωρήσουν εντός των προθεσμιών που ορίζονται στην παραπάνω απόφαση σε αίτηση διενέργειας αυτοψίας από την ΔΑΕΦΚ στο πληγέν κτίριο, καθώς και σε αίτηση καθορισμού δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών, μπορούν να λάβουν γνώση της απόφασης από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, την Π.Ε. Ρεθύμνου, καθώς και από τον ιστότοπο της Διαύγειας ( www.diavgeia.gov.gr )