Δήμος Ηρακλείου: Συναντήσεις του Β. Λαμπρινού στην Αθήνα για τα θέματα της ΔΕΥΑΗ και το «λουκέτο» στο Κουμπέ

0
329
Λαμπρινός Ηράκλειο
Βασίλης Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση θα έχει στην Αθήνα, την Τετάρτη 30 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι διαδικασίες χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΗ για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και των χαλασμένων υδρομέτρων του Ηρακλείου.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος θα παρευρεθεί στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί η Ιεραρχική Προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου κατά της απόφασης της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντικών Αρχαιοτήτων για την χρήση του Κουμπέ.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων, απαγορεύτηκε η επαναλειτουργία ως παραδοσιακού καφενείου του ιστορικού κτηρίου του Κουμπέ, που εδώ και δεκαετίες στεγάζεται στην καρδιά της πλατείας Κορνάρου. Η επίσημη αιτιολογία που επικαλείται η τοπική Εφορία είναι ότι ο εσωτερικός χώρος του Κουμπέ έχει υποστεί φθορές από τη λειτουργία του παραδοσιακού καφενείου το οποίο κατά την εκτίμηση της υπηρεσίας υποβάθμιζε την αισθητική των μνημείων.

Τον Δήμαρχο θα συνοδεύουν η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης με υπηρεσιακά στελέχη.