Δήμος Αριστοτέλη: Βραδιά Ουρανογραφίας και Αστροπαρατήρησης στα Στάγειρα στο «Άλσος του Αριστοτέλη»

0
303

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο “Άλσος του Αριστοτέλη”, στα Στάγειρα, του Δήμου Αριστοτέλη, ένα ταξίδι στα αστέρια, μια βραδιά ουρανογραφίας, αστροπαρατήρησης και μυθογραφίας στον ξάστερο ουρανό της Χαλκιδικής.

Η πρωτότυπη εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη, το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, την εταιρεία Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.Α.Ε., με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας (Ο.Φ.Α.) Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ 2017 και του εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016-2017, 2.400 χρόνια από την γέννησή του.

Του ταξιδιού των αστεριών, προηγήθηκε σύντομη ξενάγηση στα διαδραστικά όργανα του Άλσους, που εφαρμόζουν φυσικά φαινόμενα για τα οποία γίνονται αναφορές στο σύγγραμμα του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου «Τα φυσικά», ενώ απαγγέλθηκαν και αποσπάσματα από την μυθογραφία των αστερισμών.

Την ξενάγηση στους κόσμους του ουρανού, έκανε ο κος Αντώνης Ιτσιος εκπρόσωπος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (Ο.Φ.Α.) Θεσσαλονίκης.