Λέσβος: Τον 2ο Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Τιμής στο μνημείο για τα θύματα των Ναζί διοργανώνει ο Δήμος

0
347
Μνημείο_Τσαμάκια_Λέσβος

Αγώνα δρόμου αλλά και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο μνημείο εκτελεσμένων κατοίκων του νησιού από τους Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου υλοποιώντας σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μη ξεχαστεί το κομμάτι αυτό της ιστορίας.

Tο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου το νομικό πρόσωπο πολιτισμού και αθλητισμού, διοργανώνει Συμβολικό Αγώνα Δρόμου από το κτίριο που χρησιμοποιούσε η Γκεστάπο ως χώρο βασανιστηρίων , Βίλα Ηλιόπουλου στην οδό Νικολάου Βολογιάννη  στη  Σουράδα , έως τα Τσαμάκια  που ήταν τόπος εκτελέσεων . Πριν από ένα χρόνο στα Τσαμάκια τοποθετήθηκε μαρμάρινη στήλη με την επιγραφή:  ΤΣΑΜΑΚΙΑ  ΤΟΠΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 1941-1944.

Ο δήμος Λέσβου καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, να δηλώσουν συμμετοχή στον 2ο Αγώνα Δρόμου Τιμής και Μνήμης των , θυμάτων Γερμανικής Κατοχής.

Μετά την απονομή Διπλωμάτων και αναμνηστικών στους Δρομείς, θα ακολουθήσει στις 11:30π.μ. επιμνημόσυνη Δέηση, χαιρετισμός Δημάρχου, σύντομο Ιστορικό από το συγγραφέα Γιώργο Γαλέτσα, Προσκλητήριο Εκτελεσμένων, Κατάθεση Στεφάνων και η Εκδήλωση θα λήξει με τον Εθνικό Ύμνο από τη Μουσική Εθνοφυλακής Λέσβου.

Δηλώσεις συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου γίνονται στα τηλέφωνα:

  • 6945 957500: Στεργίου Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
  • 6937 476075: Ιωσηφέλλη Αθηνά, Αντιδήμαρχος Εθελοντικών Οργανώσεων, Νέας Γενιάς & ΚΕΠ

και στο email: ethel.genia@hotmail.com.

Η συμμετοχή κάθε Σωματείου, κάθε αθλητή ενεργού ή παλαίμαχου), κάθε ενδιαφερομένου, είναι ενέργεια τιμής σε όσους συμπατριώτες μας βασανίστηκαν και εκτελέσθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Ζωή και την Ελευθερία.