Βελτιωμένη η εικόνα στις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και την Ηλεία

0
302

Χωρίς κάποιο ενεργό μέτωπο είναι η κατάσταση στις δύο μεγάλες πυρκαγιές που απασχόλησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις τη Δευτέρα, στη Ζάκυνθο και την Ηλεία.

Στη Ζάκυνθο η πτώση των ανέμων επιτρέπουν στους πυροσβέστες να είναι αισιόδοξοι, στρέφοντας κυρίως τις δυνάμεις τους στο να εμποδίσουν κάποια αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Μαριές Ζακύνθου, το οποίο κινδύνεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η φωτιά κατέστρεψε πάνω από 10 χιλιάδες στρέμματα πεύκων, ελαιοκαλλιέργειες, στάβλους και αποθήκες.

Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως και τρία γεωπροωθητικά μηχανήματα, ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρεί και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή αναμένεται να φτάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου «προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες, απολύτως απαραίτητες και έχουν συζητηθεί σε υψηλότατο επίπεδο στην Κυβέρνηση».

Όσο για τη φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας, πέντε αεροσκάφη τύπου πετζετέλ επιχειρούσαν μέχρι τις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Μία πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα σε Θολό και Σορωνή στη Ρόδο, στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ. Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, αλλά και την άπνοια που επικρατεί στην περιοχή.