Ίδρυση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στις Πρέσπες: ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα!

0
290

Μετά από προσπάθειες δεκαετιών, αρχίζει πλέον να παίρνει σάρκα και οστά το όνειρο των Πρεσπιωτών, από δημιουργίας του Δήμου Πρεσπών, για πλήρη παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή μας.

Με κοινή Υπουργική απόφαση του υπουργού υγείας κ. Α. Ξανθού και των υπουργών διοικητικής ανασυγκρότησης και αναπληρωτή οικονομικών κκ. Ο. Γεροβασίλη και Γ. Χουλιαράκη ιδρύθηκε το πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα, μια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας με προδιαγραφές για πλήρες πρόγραμμα εφημεριών, στελεχωμένο με τρεις ειδικευμένους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και πλήρωμα ασθενοφόρου για τις απαραίτητες διακομιδές.

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Πρέσπα και τους Πρεσπιώτες, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης. Επιτεύχθηκε ένας από τους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής και ένα όνειρο δεκαετιών της Πρέσπας. Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους υπουργούς που υπογράφουν και ιδίως τον υπουργό υγείας που εξήγγειλε την ίδρυσή του πριν από ένα χρόνο και φυσικά τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον βουλευτή Φλώρινας κ. Κ. Σέλτσα για τις προσπάθειες που έκανε και οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό, τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκο που συστηματικά στηρίζει την υγεία στην περιοχή μας καθώς και τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη υγείας κ. Στ. Γιαννακίδη που ενέταξαν το ΠΠΙ Πρεσπών στον υγειονομικό χάρτη και τις διεκδικήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η ίδρυση του ΠΠΙ Λευκώνα είναι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα προς την κεντρική και διαχρονική επιδίωξη του Δήμου Πρεσπών: της λειτουργίας πλήρους μονάδας πρωτοβάθμιας υγείας στην Πρέσπα. Επόμενος στόχος είναι η προκήρυξη των θέσεων προσωπικού καθώς και η αναβάθμιση του εξοπλισμού και του κτιρίου του Ιατρείου όπως και η προμήθεια ασθενοφόρου για τα οποία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη δεσμεύσει πόρους στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Πρεσπών να έχουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται είναι η αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντός.