Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα στη Ζάκυνθο – Έξω από το χωριό Μαριές η πυρκαγιά

0
300

Για τρίτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη, καταστροφική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, η οποία ξεκίνησε να καίει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά από μια μεγάλη μάχη όλο το βράδυ της Κυριακής, η φωτιά έχει φτάσει έξω από το χωριό Μαριές, καίγοντας μάλιστα ένα σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει μέσα στο χωριό και βρίσκονται στις αυλές των πρώτων σπιτιών για να τα προστατέψουν, την ώρα που λεωφορεία του δήμου Ζακύνθου βρίσκονται εκεί για να απομακρύνουν τους κατοίκους σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού μέσα στη νύχτα αρνήθηκαν ωστόσο να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, επιλέγοντας να μείνουν εκεί και μαζί με τους πυροσβέστες να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες για να τα σώσουν.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά έξω από το χωριό. Στην περιοχή επιχειρούν 5 αεροπλάνα Καναντέρ, 4 ελικόπτερα, 3 μπουλντόζες του στρατού, καθώς και 150 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόνιζαν ότι εντείνονται υποψίες για εμπρησμούς, καθώς ενώ η φωτιά είχε αναχαιτιστεί του χωριού Μαριές, ξαφνικά υπήρξαν τρεις εστίες ανατολικά χωρίς να υπάρχει εκεί, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πρόβλημα.