Τίμησαν τη μνήμη των ηρώων των Καλεσσών

0
253

Με την παρουσία του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Μαλλιωτάκη, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και η Τ.Κ. Καλεσσών τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων των Καλεσσών που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στον χώρο του Μνημείου τους, στη θέση Τουπάκι.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μήνυμα της θυσίας των Ηρώων και στην υποχρέωση των νεότερων να το μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά, ενώ ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλεσσών Αντώνης Βασιλάκης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο χρονικό της εκτέλεσης και στους νεκρούς Ήρωες των Καλεσών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε επίσης ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Δημήτρης Λυδάκης, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Μιχάλης Χουστουλάκης, εκπρόσωποι φορέων, αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των θυμάτων. Μηνύματα απέστειλαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση αντιγράφων χαρακτικής τέχνης από αφίσες της κατοχικής περιόδου, μια έκθεση που δημιουργήθηκε στα Καλέσσα με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού.