Δήμος Θέρμης: Σε τελική ευθεία τα έργα βελτίωσης στα σχολεία της περιοχής

0
275

Στην τελική ευθεία των εργασιών βρίσκονται τα συνεργεία του τμήματος  Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του δήμου Θέρμης, ώστε το «πρώτο κουδούνι» να βρει πανέτοιμα τα σχολεία να υποδεχτούν τους μαθητές. Συγκεκριμένα, στα σχολικά κτίρια έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και επισκευής, ιεραρχώντας ανάγκες και προτεραιότητες με βάση τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Για μία ακόμη χρονιά, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου,  στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν η δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία, θέτοντας  προτεραιότητες στον τομέα των σχολικών κτιρίων, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες του δήμου μας να μπορούν να απολαμβάνουν, αξιοπρεπείς και ‘‘ευχάριστες ’’ υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα  της σχολικής τους ζωής.  Σταθερή προτεραιότητα του δήμου Θέρμης αποτελεί  η δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας, και να αξιοποιούνται  με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές» .

Επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων Δήμου Θέρμης

Στο πλαίσιο των ηλεκτρολογικών παρεμβάσεων έγινε αντικατάσταση λαμπτήρων, επισκευή ή αντικατάσταση φωτιστικών, διεξοδικός έλεγχος και αντικατάσταση (όπου απαιτούνταν) πριζών και διακοπτών, έλεγχος ηλεκτρολογικών πινάκων (αντιηλεκτροπληξιακά, ασφάλειες κτλ), έλεγχος και αποκατάσταση βραχυκυκλωμάτων στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού,   επισκευές ή αντικατάσταση προβολέων, αντικατάσταση καλωδίων δικτύου ηλεκτροφωτισμού και επισκευή ή αντικατάσταση θυροτηλεφώνων.

Επίσης υδραυλικοί του δήμου προχώρησαν στη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αντιμετωπίζοντας διαρροές με αντίστοιχη αντικατάσταση των σωληνώσεων, σε αποφράξεις του δικτύου αποχέτευσης, επισκευή ή αντικατάσταση βανών και βρυσών, υδραυλικές παρεμβάσεις στους χώρους υγιεινής και τέλος επισκευές ή αντικαταστάσεις σε σωληνώσεις και σώματα θέρμανσης.

Σε περισσότερα από 20 σχολεία, πραγματοποιήθηκαν ελαιχρωματισμοί με βαφές σε αίθουσες διδασκαλίας, σε διαδρόμους, στα γραφεία των διδασκόντων, στα γυμναστήρια, στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, σε εξωτερικούς τοίχους, καθώς και σε παιδικές χαρές (κατά περίπτωση).

Τέλος, σε αρκετά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε συντήρηση των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στις περιφράξεις των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς επίσης και επισκευές μεταλλικών θυρών και κλειδαριών, μικροκατασκευές όπου ήταν απαραίτητο και συντήρηση των μεταλλικών τμημάτων των παιδικών χαρών.  (κατά περίπτωση).