Συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Φλώρινας θα έχει ο πρωθυπουργός

0
274
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Φλώρινας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, πριν να αναχωρήσει από τις Πρέσπες,.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Πρέσπες από χθες το βράδυ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού «Πρέσπεια». Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά και την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, στο νησίκι του Αγίου Αχίλλειου.

Στη διάρκεια του δείπνου ακολούθησε ο πολιτιστικός οργανισμός «Πρέσπεια» βράβευσε τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον παρουσιαστή του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Πρέσπεια» Γιώργος Λιάνης σημείωσε ότι είναι τιμή για την ακριτική περιοχή των Πρεσπών και το ομώνυμο Φεστιβάλ η παρουσία του πρωθυπουργού.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης στη σημερινή εποχή ενάντια στους διχασμούς και αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής του όπως είναι το θέμα της «ελληνοποίησης» φασολιών που είναι κύρια παραγωγή στις Πρέσπες , το θέμα της υπερφορολόγησης , η βελτίωση του οδικού δικτύου κα είπε μάλιστα απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό: «Είμαι ο δήμαρχος του μικρότερου δήμου της χώρας με τετραψήφιο αριθμό κατοίκων και μονοψήφιο αριθμό υπαλλήλων».