Δήμος Λαμιέων: Σε ιδιωτική εταιρεία η καθαριότητα μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση

0
355

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής, μεταξύ των οποίων και δύο διμοιρίες ΜΑΤ, πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας. Αιτία ήταν η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία ξεκίνησε με την προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία.

Οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την είσοδο στο χώρο που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο σε απολυμένους συμβασιούχους, εργαζόμενους στην καθαριότητα και συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Είχαν προηγηθεί μηνύσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής σε βάρος απολυμένων συμβασιούχων, αναφορές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας με τις οποίες η δημοτική αρχή ζητούσε «προστασία του χώρου της συνεδρίασης», αλλά και ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με 23 ψήφους (υπήρχαν ωστόσο και 3 διαρροές από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας) εγκρίθηκε από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους η σύμβαση για ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, με διαδικασίες κατεπείγοντος και χωρίς τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης.

Η αντιπολίτευση στο δήμο της Λαμίας κατηγορεί τόσο τον δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη όσο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχαρία Χαλβατζή (και μάλιστα απειλούν με μηνύσεις) για παράβαση καθήκοντος. Οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στο δήμο χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση ως «παρωδία» και κάνουν λόγο για κατάθεση προσφυγών στον ελεγκτή νομιμότητας έτσι ώστε να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν σ’ αυτήν τη συνεδρίαση.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας στο δήμο, εκτός από τις προσφυγές κατά των αποφάσεων που ελήφθησαν ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν και σε μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι κάθε δημοτική αρχή κρίνεται εκ του αποτελέσματος και ότι η κρίση για την παρούσα δημοτική αρχή θα έρθει στο τέλος της 5ετίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ