Ο Δήμος Σαρωνικού πρωτοπορεί: Ειδικές πινακίδες με οδηγίες σε 6 παραλίες για την ασφάλεια των λουόμενων

Σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Safe Water Sports.

0
531

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σαρωνικού συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ, που διεξάγονται στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού.

«Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο είναι δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού. Στους επισκέπτες αυτούς φιλοδοξούμε να δώσουμε τη δυνατότητα όχι μόνον να ψυχαγωγηθούν τις ώρες αυτές που επιλέγουν να επισκεφθούν την πόλη μας, αλλά επιπλέον να τους διασφαλίσουμε ότι όλες οι αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που εξελίσσονται στις παραλίες μας και σχετίζονται με το νερό, γίνονται σε συνθήκες σωστής οργάνωσης και απόλυτης ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τοποθετήθηκαν σε έξι παραλίες του Δήμου μας  (Αγ. Νικόλαος Λαγονησίου, Γαλάζια Ακτή, Σαρωνίδα, Μαύρο Λιθάρι, Αλυκές Αναβύσσου και Παλαιά Φώκαια) ειδικές πινακίδες, στις οποίες αναγράφονται αναλυτικές οδηγίες και κανόνες για το πώς μπορεί κάθε λουόμενος να συμμετάσχει με ασφάλεια σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη θάλασσα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Σαρωνικού.

Ο Δήμος Σαρωνικού είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία . Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι

” Είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργαζόμαστε ως Δήμος με την εθελοντική πρωτοβουλία Safe Water Sports. Για μας αυτή η συνεργασία έχει πολλαπλά οφέλη. Υπηρετεί καταρχήν  το όραμά μας να αποτελούμε έναν ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες μας. Επιπλέον, θέλουμε να στηρίξουμε όλες τις τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνουν οι παραλίες μας ακόμη πιο ασφαλείς.  

Η συνεργασία μας, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και της πρόληψης των ατυχημάτων, έχει επίσης κι έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. 

Αφορά τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και του Δήμου μας. 

Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στο δημότη, μπορούμε να ενισχύσουμε σημαντικά την εικόνα της πόλης μας ως ασφαλούς και ποιοτικού τουριστικού προορισμού, στους χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο επιλέγουν τις πανέμορφες παραλίες μας για να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες. Και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουμε τα τοπικά εισοδήματα και την απασχόληση, ιδίως των νέων μας.”