Δήμος Θεσσαλονίκης: Το θέμα του ΟΑΣΘ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
302
Μπουτάρης Θεσσαλονίκη
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

“Εκφράζω δημόσια την ανησυχία μας να μην καθυστερήσει άλλο η διαδικασία του ελεγκτικού μηχανισμού στον ΟΑΣΘ και την ελπίδα μας πως θα λειτουργεί καλύτερα ο Οργανισμός απ’ ό,τι λειτουργούσε πριν”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως ο δήμος είναι “υπέρ της δημιουργίας ενός εποπτικού εργαλείου, όπως είναι ο διάδοχος του ΟΑΣΘ” και “κατά του νέου νέου κρατικού ΟΑΣΘ για τον λόγο ότι το πείραμα στην Αθήνα έχει ελλείμματα”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, “ο ΟΑΣΘ δεν είναι αυτός που ξέραμε παλιότερα. Δεν λειτουργεί. ‘Εχει παλιά και λίγα λεωφορεία. ‘Εχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για το πως θα προχωρήσει”.
“Στο θέμα του ΟΑΣΘ, δήμαρχε, μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Βλέπεις σωστή την παρέμβαση του κράτους στην εκκαθάριση, αλλά λάθος την κρατικοποίηση του οργανισμού”, υπογράμμισε ο επικεφαλής των “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του.

Σύμφωνα με τον κ.Καλαφάτη “με τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, οι Θεσσαλονικείς γινόμαστε το πειραματόζωο της κυβέρνησης για άλλη μία φορά. Εν έτει 2017, όταν τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουμε για πρώτη φορά κρατισμό στη Θεσσαλονίκη”.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκκαθάριση του ΟΑΣΘ κάνοντας λόγο για “αμαρτωλό οργανισμό, που επικρατούσε πλήρη αδιαφάνεια”.