Ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Υποδομών Γ. Δέδες στο Δήμο Μαλεβιζίου για τους κόμβους της Αγ. Πελαγίας

0
268

Στον Δήμο Μαλεβιζίου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ηρακλείου Σ. Βαρδάκη και Ν. Ηγουμενίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γ. Χαρωνίτη και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το έργο των κόμβων της Αγίας Πελαγίας.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης καλωσόρισε τον Γεν. Γραμματέα στο Δήμο Μαλεβιζίου και του ανέλυσε την πορεία που έχει ακολουθηθεί για το σημαντικότατο αυτό έργο, καθώς και τις προσπάθειες που έχουν γίνει την τελευταία 5ετία από τον Δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίησή του. Καλωσόρισμα προς τον Γεν. Γραμματέα απεύθυνε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, καθώς και οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων του Δήμου, Μ. Γενναράκης και Μ. Χουστουλάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Δέδες ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη για την φιλοξενία και αναφερόμενος στο θέμα των κόμβων της Αγίας Πελαγίας ενημέρωσε ότι τα χρήματα του έργου υπάρχουν από το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του ΕΣΠΑ και ότι πρόκειται για το πλέον ώριμο έργο του ΒΟΑΚ. Δεσμεύτηκε επίσης ότι σύμφωνα και με τον σχεδιασμό και την βούληση του Υπουργείου, μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε την έγκριση του τεχνικού δελτίου του έργου, καθώς και την έγκριση δημοπράτησης, η οποία δημοπράτηση και θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017, κάτι που ικανοποίησε τόσο τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, όσο και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Παράλληλα, ο Κ. Μαμουλάκης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Γ. Δέδε ένα επιπλέον ποσό ύψους 500.000 € με σκοπό την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας με ασφαλτικά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας και στόχο την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής. Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα και σύντομα θα απαντήσει σχετικά στον Δήμαρχο.

 

Το παρών στην σύσκεψη έδωσαν επίσης ο συνεργάτης του Υπουργού Χρ. Σπίρτζη, Αντ. Σαμιωτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Μ. Αντωνογιαννάκης, οι Αντιδήμαρχοι Άρ. Σαλούστρος, Θ. Κύρκος, Γ. Βαλτζάκης, Μ. Παπαδομανωλάκης και Δ. Τζεδάκης, η Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Ε. Αποστολάκη η οποία ανέλαβε και την ευθύνη παρακολούθησης του έργου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλάδας Γ. Πεδιώτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αχλάδας Γ. Τζαγκαράκης, Ζ. Φυσέκα και Κ. Κουράτωρας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλάδας Γ. Τσαγκαράκης, καθώς και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Μ. Καρούζου.