Καλαμάτα: Μάχη ενάντια στα γκράφιτι και στην παράνομη αφισοκόλληση δίνει ο Δήμος

0
255

Να βελτιώσει την εμφάνιση της πόλης, σβήνοντας τα άσχημα γκράφιτι από τις προσόψεις των κτηρίων, ειδικά από τα κεντρικά σημεία της πόλης, έχει βάλει ο Δήμος Καλαμάτα.

Συνεργείο εξειδικευμένο στο αντικείμενο, προχωρεί στην απάλειψη γκραφίτι στην πόλη της Καλαμάτας, ώστε αυτή να είναι ευπρεπισμένη.

Ταυτόχρονα μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουν  τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της αφισορρύπανσης. Οι αφίσες που αναρτώνται, αφαιρούνται στο συντομότερο δυνατό χρόνο και επιβάλλονται τα πρόστιμα που ορίζονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας. Η αφαίρεση των αφισών γίνεται χωρίς καμία εξαίρεση και η Καλαμάτα είναι από τις λίγες ελληνικές πόλεις, που δεν κυριαρχούνται από την άναρχη αφισοκόλληση.

Είναι γνωστό ότι όσοι θέλουν να προβάλουν τις εκδηλώσεις τους, μπορούν να το κάνουν δωρεάν αναρτώντας αφίσες – κατόπιν αιτήσεως – σε μεταλλικές διατάξεις του Δήμου τοποθετημένες ανά την πόλη ή μισθώνοντας διαφημιστικό χώρο σε στάσεις λεωφορείων ή μέσω του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού.