Νίσυρος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Νισύρικη Αμφικτυονία

0
585

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Νισύρικης Αμφικτυονίας που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Αυγούστου 2017.

Το Σάββατο το πρωί στο κατάμεστο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο ξεκίνησαν οι εργασίες με προεδρεύοντες τους Ιωάννη Χαρτοφύλη και τον Γεώργιο Ανδριώτη.

Ο Δήμαρχος έκανε τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής του τελευταίο έτους. Παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και όλα τα έργα που έγιναν στο νησί. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάκτηση του Ανατολικού Τμήματος του Γυαλιού ύστερα από 60 χρόνια. Επίσης έγινε αναφορά στην αναγνώριση της πηγής των Λουτρών Μανδρακίου Νισύρου ως ιαματικής.

Στη συνέχεια μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα τιμήθηκε ο παλαίμαχος υπάλληλος του Δήμου Κώστας Σακλαρίδης με το «Αριστείον Τιμής» του Δήμου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε ως γραμματέας και ταμίας την περίοδο 1946 – 1981. Τον τιμώμενο προσφώνησε ο Δήμαρχος που έκανε αναφορά στις υπηρεσίες που πρόσφερε στον Δήμο και εκ’ μέρους της οικογένειας η κόρη του Ιωάννα Σακλαρίδου αναφέρθηκε στα χρόνια εργασίας του τιμώμενου στον Δήμο. Χαιρετισμό απέστειλε ο Νισύριος δικηγόρος Δημήτρης Καραγιώργης όπου εξήρε την προσωπικότητα του Κώστα Σακλαρίδη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και αναφορές για τα τεκταινόμενα από τους εκπροσώπους των Νισυριακών Συλλόγων εντός και εκτός Νισύρου.

Μίλησε ο Γιώργος Ανδριώτης, πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων Αμερικής, η Έφη Φίλος, πρόεδρος του γυναικείου Νισυριακού Συλλόγου Αμερικής «Χαραυγή», ο Οδυσσέας Σακελλαρίδης πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνών «Γνωμαγόρας», ο Κώστας Χαρτοφύλης, πρόεδρος της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, ο Δημήτρης Τσερλικάκης, εκπρόσωπος του συλλόγου Νισυρίων Ρόδου «Πορφυρίς», η Κωνσταντίνα Μάρτιν, εκπρόσωπος του διδακτικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Νισύρου, ο Μαμώλης Θεολόγος, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νισύρου. Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στον Α.Σ Πολυβώτη και στα έργα που έχουν ξεκινήσει στο δημοτικό γήπεδο.

Το βράδυ στις 8.00 μ.μ στον Δημοτικό Ξενώνα έγινε παρουσίαση των Νισύρικων τραγουδιών και της μουσικής σε βιβλίο και τρία CD από την εταιρεία Νισυριακών Μελετών. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παρουσίαση του σπουδαίου για την Νίσυρο έργου όπου ο Πρόεδρος Κώστας Χαρτοφύλης μαζί με τον επίτιμο Πρόεδρο του συλλόγου «Γνωμαγόρας» κ. Γιάννη Χαρτοφύλη έκαναν την παρουσίαση του σπουδαίου αυτού έργου.

Την Κυριακή το πρωί εψάλη τρισάγιο μετά την Θεία Λειτουργία στην εκκλησία «Το Γενέσιον της Θεοτόκου» στην πλατεία του οικισμού Εμπορειός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Το τρισάγιο έγινε εις μνήμην Νισύριων Αποδήμων και δωρητών και ευεργετών του Δήμου μας. Ο Γιάννης Χαρτοφύλης έκανε αναφορά στους δωρητές και στους ευεργέτες του Δήμου. Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη όλων αυτών που βοήθησαν την Νίσυρο.

Έδωσαν όλοι ραντεβού του χρόνου τον Αύγουστο του 2018 για την 4η Αμφικτυονία.