Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για ακόμα μια νύχτα οι πυροσβέστες στην Κεφαλλονιά, καθώς πέρα από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει την Τετάρτη στη περιοχή Σιμωτάτα, ένα νέο μεγάλο μέτωπο ξέσπασε έξω από το χωριό Καραβάδο. Η νέα πυρκαγιά βρίσκεται σε διαφορετικό μέτωπο από τις υπόλοιπες εστίες, οι οποίες είχαν τεθεί υπό έλεγχο νωρίτερα χθες.

Το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε ότι «επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα». Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Από το πρωί της Παρασκευή η πυροσβεστική χρησιμοποιεί στο πρόγραμμα επιτήρησης και το  μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς οι πυρκαγιές στο νησί ξεπετάγονται η μία μετά την άλλη.

Το drone του Π.Σ. θα βρίσκεται από το πρωί στην Κεφαλονιά και θα πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα παραμείνει και θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση για τις επόμενες μέρες.

Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.