Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης στηρίζουν ομόφωνα τον αγώνα του Δήμου Σαρωνικού για τη διαχείριση της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου

0
323
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ομόθυμη και δυναμική είναι η στήριξη των φορέων της Αυτοδιοίκησης, στον αγώνα του Δήμου Σαρωνικού ενάντια στα σχέδια της ΕΤΑΔ Α.Ε. να αφαιρέσει τη διαχείριση της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου από τον Δήμο.

Με ομόφωνες αποφάσεις τους, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και η Ένωση Δημάρχων Αττικής, υιοθέτησαν στο σύνολό του το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού της 31/5/2017, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) κατά τη συνεδρίαση της 12/6/2017 εξέφρασε ομόφωνα την υποστήριξή του στον αγώνα του Δήμου Σαρωνικού για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και για το δικαίωμα της Αυτοδιοίκησης να διαχειρίζεται ο κάθε Δήμος τις παραλίες του. Με την ίδια απόφαση, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. απαιτεί την άμεση διακοπή της διαδικασίας των προκηρυχθέντων διαγωνισμών από την ΕΤΑΔ, ενώ ζητεί από την κεντρική εξουσία να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για μεταβίβαση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης των παραλιών στους Δήμους, σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού υιοθετήθηκε ομόφωνα στο σύνολό του και από το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κατά τη συνεδρίαση της 20/7/2017, καθώς και από την Ένωση Δημάρχων Αττικής, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 9ου Forum, που διεξήχθη στις 17-18/6/2017.

«Η ομόφωνη στήριξη των φορέων της Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στα σχέδια της ΕΤΑΔ Α.Ε. είναι δίκαιος και επιβεβλημένος. Αφορά το θεμελιώδες δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στο αγαθό της θάλασσας, αλλά και το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης, να διαχειρίζονται οι Δήμοι τις παραλίες τους προς όφελος των πολιτών και όχι το κεντρικό κράτος, προς όφελος των ολίγων. Με τη συμπαράσταση των Δήμων όλης της Ελλάδας, αλλά κυρίως με ενότητα και ομοψυχία από το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.