Η δήμαρχος Καβάλας ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Παλιά Καβάλα

0
371

Τις ευχαριστίες της προς τους φορείς που συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της 13ης Αυγούστου στην περιοχή της Παλιάς Καβάλας εξέφρασε με επιστολή της η δήμαρχος Καβάλας, κα Δήμητρα Τσανάκα.

Στην επιστολή της η κα Τσανάκα αναφέρει:

Η Δήμαρχος Καβάλας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες  τόσο της ιδίας όσο και όλων των δημοτών προς όλους τους φορείς που συνέβαλαν στο έργο της πυρόσβεσης και  της επιτυχούς αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της 13ης Αυγούστου στην περιοχή της Παλιάς Καβάλας , για το ζήλο, την αποφασιστικότητα, την ετοιμότητα και την αυταπάρνηση που επέδειξαν, εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών που δυσχέραιναν τις προσπάθειές τους. Συγκεκριμένα, ευχαριστεί:

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας και τον Διοικητή αυτής με ιδιαίτερη μνεία στους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστικής σημασίας στο έργο της πυρόσβεσης.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Καβάλας και ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο αυτής κ. Σταύρο Κιβράκη.

Την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Τους Δήμους Παγγαίου και Νέστου που συνέδραμαν στο έργο της πυρόσβεσης με την αποστολή υδροφόρων οχημάτων.

Τις εθελοντικές ομάδες και ιδιαιτέρως την Ελληνική  Ομάδα Διάσωσης, οι οποίοι με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας ήταν παρόντες, αποδεικνύοντας ότι τιμούν την αποστολή τους.

Τέλος, τα στελέχη της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Όλοι οι ανωτέρω φορείς, ο καθένας από τη θέση και τον ρόλο που του αντιστοιχεί και ενεργώντας συντονισμένα, ανταποκρίθηκαν με ετοιμότητα, άμεσα και ακούραστα στο καθήκον τους, και κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά γρήγορα, προλαβαίνοντας να αποτρέψουν την επέκταση της στο χωριό της Παλαιάς Καβάλας και προτού περάσει στο περιαστικό δάσος με τους κινδύνους που αυτό θα επέφερε.