(φωτογραφία αρχείου)

Βοήθεια σε πυροσβεστικά αεροπλάνα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε η χώρα μας, λόγω της οριακής κατάστασης που επικρατεί με τα εναέρια μέσα και των πολυάριθμων πυρκαγιών  που έχουν σημειωθεί σε όλη τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα αεροσκάφη τύπου Canadair που ήταν στη διάθεση των πυροσβεστικών αρχών την Τρίτη είχαν περιοριστεί στα 4, καθώς από τη συνεχιζόμενη χρήση τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται πια στα όριά τους.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έκανε το βράδυ της Τρίτης η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, για την γενική κατάσταση των πυρκαγιών, ανέφερε:

«Λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο και της επικινδυνότητάς της και με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, η χώρα μας υπέβαλε αίτημα, μέσο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας IRCC για διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα για δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου CL – 415. Σημειώνεται ότι η Γαλλία η οποία διαθέτει μονάδες εναέριων μεσών στην εθελοντική δεξαμενή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, απάντησε αρνητικά λόγω των πολλών πυρκαγιών στην χώρα της».