Ελαφρώς καλύτερη ήταν η εικόνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στη μεγάλη πυρκαγιά της Ζακύνθου, η οποία συνεχίζει να καίει για 6η ημέρα στο νησί του Ιονίου Πελάγους.

Από το πρωί στην προσπάθεια των πυροσβεστών βοηθά και ένα ελικόπτερο για να περιορίσει τα μέτωπα. Την Τρίτη, σε όλο το νησί οι εστίες πυρκαγιάς είχαν φτάσει στις 20, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στη Ζάκυνθο, εξάλλου, εξακολουθούσαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, προκαλώντας συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Αργά το απόγευμα η φωτιά πλησίασε προς το χωριό Κοιλιωμένος, καθώς οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια. Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο και κατάφεραν τελικά να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού, χωρίς τελικά να χρειαστεί να το εκκενώσουν.

Ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκοτσάς, επέμεινε στην εκδοχή του εμπρησμού για τις πυρκαγιές που καίνε εδώ και έξι ημέρες. «Αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά». Επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε από εμπρησμό υποστηρίζοντας ότι αν και υπήρχε σχέδιο προετοιμασίας «είναι πρωτοφανές να ξεσπούν δέκα εστίες σε όλη τη Ζάκυνθο».