Το πρωί της Τετάρτης βρήκε βελτιωμένη την κατάσταση στη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την Ανατολική Αττική.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης δεν παρουσίασε κάποια σημαντική αναζωπύρωση το προηγούμενο βράδυ καθώς οι άνεμοι κόπασαν μέσα στη νύχτα. Ωστόσο, οι πυροσβέστες ανησυχούν καθώς αναμένεται να ενισχυθούν ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από το πρωί, λίγα λεπτά μετά τις έξι, στην περιοχή πετούν δύο καναντέρ και τρία ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο όσο καλύτερα γίνεται την φωτιά, πριν ενισχυθούν και πάλι οι άνεμοι.

Στο Καπανδρίτι, που έφτασε χθες η φωτιά, αλλά και σε όλο το μέτωπο, στον Κάλαμο και στον Βαρνάβα είχαμε όλο το βράδυ μικροεστίες που όμως αντιμετωπίστηκαν επί τόπου από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Επί τόπου παραμένουν 85 οχήματα της Πυροσβεστικής με 220 πυροσβέστες, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, η αύξηση της έντασης των ανέμων προκάλεσε νέες αναζωπυρώσεις και την αλλαγή της πορείας της, με μεγάλη ταχύτητα, προς το Πολυδένδρι και τη Μαλακάσα.