Δήμος Αλμυρού: Έρχεται τον Οκτώβριο ο 1ος Ημιμαραθώνιος «AlmyrosCity – ZereliaTrail»

0
299

Τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού «AlmyrosCity – ZereliaTrail», διοργανώνουν την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού.

Τόσο το σημείο έναρξης όσο και το σημείο τερματισμού της διαδρομής θα είναι η νέα βιοκλιματική πλατεία της πόλης του Αλμυρού.

Οι συμμετέχοντες θα διέρχονται μέσω της περιφερειακής οδού και θα κατευθύνονται προς τις παρυφές του όρους «Όθρυς», τις δίδυμες μετεωρικές «Λίμνες Ζερέλια» και τον προϊστορικό οικισμό «Μαγούλα», όπου εκεί κοντά θα είναι και το σημείο αναστροφής του αγώνα.

Η διαδρομή καλύπτει 21 χλμ., εκ των οποίων τα 7 χλμ.περίπου είναι άσφαλτος ενώ τα υπόλοιπα είναι χωμάτινος δρόμος καλής βατότητας. Μέγιστο ύψος της διαδρομής είναι τα 225 μ. κοντά στο σημείο αναστροφής.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου», 4χλμ. για όλους, ο οποίος θα έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία της πόλης του Αλμυρού και οι συμμετέχοντες θα διέρχονται μέσω της περιφερειακής οδού και της κεντρικής οδού Ερμού.