Ζάκυνθος: Αντιμέτωποι με ισχυρούς ανέμους οι πυροσβέστες, για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά

0
377

Δύσκολες ώρες συνεχίζουν να περνούν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής συνεχίζει να κατακαίει δασικές εκτάσεις, την ώρα που οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί. Μάλιστα η φωτιά στον Αγαλά έφτασε δίπλα στα σπίτια.

Στο νησί επιχειρούν πάνω από 120 πυροσβέστες, ενώ από τα ξημερώματα στη μάχη έχει ριχτεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.  Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από οχήματα και άνδρες που έχουν μεταφερθεί στο νησί από πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν και οι ντόπιοι με τρακτερ και ιδιωτικές υδροφόρες.

Με μεγάλη προσπάθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν νωρίτερα το Σάββατο και έσωσαν κάποιες εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται στο δρόμο από τον Κοιλιωμένο προς τον Αγαλά.

Το απόγευμα χθες μεταφέρθηκε στο νησί και το μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος (drone), προκειμένου να επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως το νησί για τον άμεσο εντοπισμό πυρκαγιών. Η αποστολή του drone αποφασίστηκε από το Αρχηγείο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς το νησί θεωρείται «υψηλού κινδύνου» λόγω των συνεχών πυρκαγιών και το γεγονός ότι καίγεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.